Va invităm să răsfoiți paginile noului număr al revistei:

Pentru a citi noul număr în pdf la rezoluție optimă: ROUA CERULUI 7  (recomandat)

In acest număr găsiți a 13-a zodie – ZODIA ȘARPELUI – din horoscopul dacic.

ROUA CERULUI REVISTA 2013

Dragi Cititori,

Apariția revistei Roua Cerului la chioșcurile de ziare din România pare deocamdată un lucru imposibil de realizat, datorită lipsei fondurilor bănești. Pe această cale, țin să vă informez că revista noastră a fost lansată oficial abia la apariția celui de-al patrulea număr online în ziua de 24 iunie. Revista a fost accesată spre vizionare de un număr de 116972 vizitatori, fapt care ne bucură, pentru că numai astfel putem avea convingerea că lucrul bine făcut este apreciat de dumneavoastră; revenind astfel ca o recompensă sufletească din partea dumneavoastră pentru tinerii inimoși și ceilalți colaboratori ai revistei – semnatari ai articolelor.
Ziua de 24 iunie 2012 – zi marcată în calendarul ortodox de Sărbătoarea Sânzienelor – și a nașterii crăișorului munților Avram Iancu – a creat posibilitatea lansării revistei noastre, la acest eveniment de suflet drag românilor când redactorul șef ing.Mircea Vac alături de alți ante-vorbitori a prezentat în fața oficialităților administrației publice locale și a unui număr de peste 650 de participanți, mesajul din paginile revistei : „Avram Iancu – erou de legendă” a președintelui asociației Avram Iancu din Huedin, jud.Cluj, redutabilul profesor și istoric Nicolae Șteiu.
Evenimentul comemorării eroului național Avram Iancu la Oradea a fost încununat de un mare succes, încheindu-se cu slujirea din parte unui sobor de 5 preoți, a două prinoase și cu defilarea gărzii de onoare a Jandarmeriei și a Poliției de Frontieră.
Reiterez faptul că revista apare sub format tipărit în doar 50-70 de exemplare cu sprijinul a doi oameni iubitori de cultură – exemplare care sunt împărțite cu mare grijă colaboratorilor revistei noastre.
Pentru a exista posibilitatea publicării tipărite a revistei într-un număr mai mare și a ajunge în mâinile iubitorilor de cultură și a dumneavoastră dragi cititori, lansez ideea realizării acestui deziderat sub laitmotivul : „deși lumea-i rea și tristă/ dați un eur’ la revistă” .
Facem acest apel de curaj către dumneavoastră dragi cititori ai revistei online , nu pentru a ne îmbogăți căci realmente toți semnatarii articolelor le fac gratuit și cu mare drag pentru funcționarea acestei reviste – și nu este nimeni retribuit pentru acest lucru.
Este cunoscut faptul că din cultură nu s-a îmbogățit nimeni de când e cerul și pământul, așa cum o spunea însuși Ion Creangă : „mai sărac ca anul acesta… ca anul trecut și de când ma știu – n-am fost niciodată…”.
Pentru cei care au posibilitatea de a sprijini apariția revistei sub formă tipărită – am lansat acest mesaj , deoarece românii în orice condiție au trăit dea lungul vremurilor au știut să se ajute, iar bunul Dumnezeu o să vă răsplătească gestul făcut prin jertfă, însutit și înmiit. Doritorilor de sprijin și ajutor lăsăm următorul număr de cont :

RO 28 BTRL 0050 1205 i689 55XX – in Lei
RO 03 BTRL 0050 4205 i689 55XX – in Euro
SWIFT: BANCA TRANSILVANIA BTRL RO 22XXX

„Dumnezeu a fost cu noi
Și la griji și la nevoi;
Căci la El este tăria
Să ocrotească România !”

Redactia

 

 

Revista este realizată utilizând  Scribus și Gimp.

mariusvpopNr. 7 – 25 01 2013

Leave a Comment